Home

Si tens cap dubte o vols rebre informació de les nostres classes et pots comunicar amb nosaltres a través del nostre correu yogaiyengarsants@gmail.com


:: ÚLTIMES NOTÍCIES ::

NOVA WEB YOGAIYENGARSANTS.COM

Nou canal d’INSTAGRAM @YOGAIYENGARSANTS

Segueix-nos per estar al dia de totes les novetats a la nostra comunitat de Ioga Iyengar de Sants.


«El ioga ens ensenya a curar allò que no cal suportar, i a suportar allò que no es pot curar.» B.K.S. Iyengar.

IOGA IYENGAR®

1. POT SER PRACTICAT PER TOTHOM

Tots els practicants són benvinguts. Les classes estan organitzades per nivells. Si mai no has practicat ioga IYENGAR® et recomanem començar pel NIVELL 1 o NIVELL SENIOR, en cas que necessitis una pràctica més suau.

2. IMPLICACIÓ DE LA MENT

L’èmfasi del mètode recau en la intensitat amb què la ment s’implica en la pràctica de postures (asana), regulació de la respiració (pranayama) i interiorització dels sentits (pratyahara), com a mitjà de transformació de la consciència.

3. UTILITZA SUPORTS

B.K.S. Iyengar introdueix a la pràctica la utilització de suports, com ara mantes, totxos, cinturons, cordes, cadires, etc, que ajuden el practicant a aconseguir un major benefici i perfecció en les postures, i possibiliten que persones amb dificultats puguin fer-les. A la nostra sala, disposem de tot el material homologat per a la pràctica.

NIVELL INICIAL. Bases de la pràctica de Ioga Iyengar.
NIVELL GENERAL. Es requereix com a mínim un any d’experiència a la pràctica de Ioga Iyengar.
NIVELL AVANÇAT. Es requereix la pràctica de les invertides Sirsasana i Sarvangasana o en cas de no poder practicar-les, conèixer les postures alternatives.
RESTAURATIU. Pràctica restaurativa amb èmfasi en les postures supines, indicada per a tot tipus de practicants.

“Les āsanes purifiquen el cos i la ment i tenen efectes preventius i curatius. Ocasionen canvis a tots nivells, des del físic a l’espiritual. La salut és un equilibri delicat del cos, la ment i lesperit. Per la pràctica d’āsanes, les incapacitats físiques i les distraccions mentals del sādhaka desapareixen, i s’obren les portes de l’esperit.” B.K.S. Iyengar


EQUIP

LUCILA TESTE

Professora certificada de Ioga Iyengar® pel Ramamani Iyengar Memorial Ioga Institute Pune – Índia. Ha estudiat amb Jordi Martí a Barcelona.

Comença a practicar Ioga com a part del seu entrenament actoral i el 2010 es forma a Hatha Yoga. Des del 2011, any que funda La Cháchara, espai d’art i idees, es dedica a l’ensenyament del ioga i descobreix la pràctica i la filosofia de B.K.S. Iyengar.

A les classes es treballa la precisió en l’acció i el correcte alineament, respectant les necessitats terapèutiques del practicant, amb l’objectiu d’assolir la veritable transformació mental que atorga benestar general al practicant.

ÁLVARO TRONCOSO

Professor certificat de Ioga Iyengar® pel Ramamani Iyengar Memorial Institute Pune – India. Ha estudiat amb Sri Faeq Biria, Rishi Josep i Paula Tortolano.

Provinent del món de la música i de la comunicació audiovisual, comença a practicar Ioga Iyengar el 2002 a Santiago de Xile. El 2013 i el 2015 viatja a l’Índia, on practica amb Geeta i Prashant Iyengar.

A les classes posa èmfasi en la correcta execució de les postures (āsanes), així com la seqüenciació (vinyasa) i ritme adequats per potenciar el procés de transformació de l’alumne a nivell físic, mental i espiritual.

URSULA SCHLÄFFER

Professora certificada de Ioga Iyengar® pel Ramamani Iyengar Memorial Ioga Institute Pune – Índia. Ha estudiat amb Jordi Martí a Barcelona.

Formada com a terapeuta de Shiatsu i nutricionista, experimenta el potencial transformador del Hatha Yoga el 2003 i es forma en aquesta disciplina. El 2008 descobreix la seva passió pel mètode i la filosofia de B.K.S. Iyengar que es converteix en la base de la seva pràctica i ensenyament.

A les classes treballa les accions correctes i l’alineament en les postures, sempre tenint en compte les necessitats específiques de cada alumne, perquè pugui experimentar el potencial transformador d’aquesta pràctica.

PREUS

1 sessió x setmana 50€ al mes

2 sessions x setmana 70€ al mes

3 sessions x setmana 80€ al mes

classes il·limitades 85€ al mes

classe solta 20€

classe particular de 1 hora 50€

classe de prova gratis!


INSCRIPCIONS

És imprescindible reservar la teva plaça a yogaiyengarsants@gmail.com o a través de trucada o whatsup al telèfon +34 653 40 22 80


SOBRE B.K.S. IYENGAR

Bellur Krishnamachar Sundararaja Iyengar va néixer el 14 de desembre de 1918 a Bellur. Víctima de la malària, el tifus i la tuberculosi comença a practicar ioga amb el seu cunyat Sri T. Krischnamacharya a l’edat de 16 anys. Als 18 anys el seu guró el va enviar a Pune a ensenyar ioga, on va decidir practicar amb interès i atenció per adquirir coneixement de la seva pròpia experiència. Va continuar sol, ajustant i definint les asanes per així aconseguir la perfecció i precisió.

Practicava durant llargues hores fins a comprendre les tècniques de cada asana i els seus efectes. Aquesta perfecció i precisió de la seva pràctica es va reflectir en el seu ensenyament, i el nombre d’alumnes es va incrementar malgrat que vivia als límits de la pobresa.

El 1943, els seus germans van concertar el seu matrimoni amb una jove de setze anys anomenada Ramamani, que desconeixia el ioga quan va entrar a la vida de Sundararaja. Tot i això, aviat va absorbir l’essència del ioga i va arribar a ser un gran suport i un dels seus millors crítics i consellers.

B.K.S. Iyengar va començar a ser reconegut com a professor de ioga. Va ensenyar a algunes personalitats com J. Krishnamurti.

Una trobada casual amb el mestre de violí Yehudi Menuhin, el 1952, va ser decisiva per introduir Guruji a Occident, on se’l va començar a conèixer com a Mr. Iyengar.

Menuhin era un alumne entusiasta i any rere any Guruji va haver de viatjar a l’estranger per ensenyar-li a ell i a la família. Moltes més persones es van unir a aquestes sessions i a poc a poc un gran nombre d’occidentals es van convertir en els seus alumnes, que esperaven amb fervor que tornés un any més tard. Menuhin, com els seus altres alumnes va continuar la pràctica i va reconèixer Mr. Iyengar com: “el seu millor professor de violí”.

Va fundar el Ramamani Iyengar Memorial Ioga Institute a Pune el 1975, on ha continuat ensenyant i investigant sobre el ioga durant quaranta anys.

Yogacharya Sri B.K.S. Iyengar ha estat reconegut com la màxima autoritat del seu temps, a nivell mundial, a ioga. Va ser nomenat doctor honoris causa a Ciències per la Universitat de Mysore el 1997. Així mateix, va rebre alguns dels guardons més prestigiosos que concedeix el Govern de l’Índia. Va ser també inclòs per la revista Time a la seva llista «Les cent persones més influents del món» (2004). Va morir a Pune el 20 d’agost del 2014, a l’edat de 95 anys.

Font: AEYI.